Среднощна драма в Щутгарт: Сабаленка се спаси след контузия на близката си приятелка Бадоса

от в 02:28 на 18.04.2024
Елеонора Александрова

Сезонът на Арина Сабаленка след Аустрелиън Оупън не се развива по мечтания начин за нея. След триумфа в Мелбърн, белоруската е записала 3 победи и 3 загуби. Днес в Щутгарт Сабаленка имаше нелеката задача да срещне една от най-добрите тенисисти на клей именно на клей, в лицето на нейната най-добра приятелка в Тура, Паула Бадоса. Техният двубой имаше потенциала да стане един от кандидатите за "мач на турнира", ала при резултат 7:6(4), 4:6, 3:3, Бадоса бе принудена да преустанови преждевременно съпротивата си, поради поредната си злощастна травма. Така на четвъртфиналите Сабаленка ще очаква победителката от между Маркета Водрушова и Анастасия Потапова.

Първият сет бе истинска физическа битка, най-вече предизвикана от силовия стил на игра на Сабаленка. Въпреки това, Бадоса не изглеждаше готова да отстъпи на световната номер 2, поддържайки собственото си високо темпо на игра. Солидната игра на испанката донесе своите резултати и в шестия гейм бившата номер 2 успя да поведе с пробив. Двукратната шампионка на Аустрелиън Оупън обаче запази хладнокръвие и изравни резултата. Последваха равностойни минути и в крайна сметка се стигна до тайбрек, където Бадоса отново вдигна темпото си на игра и спечели две от първите три точки, само че Сабаленка веднага навакса пасива си и се наложи със 7:4 в тайбрека, след като беше отразила сетбол в 12-ия гейм.

Загубеният първи сет мотивира Бадоса в началото на втория. Испанката реализира ранен пробив над една от най-добрите тенисисти по отношение на началния удар, а в следващите минути сякаш напомни на себе си от периода, в който беше в топ 10. Макар и Сабаленка да продължаваше да бъде конкурентна, грешките й, предизвикани от убедителната игра на Бадоса, се увеличаваха с всеки изминал момент и това позволи на иберийката изцяло да поеме инициативата в сета. Точно преди края на втората част обаче поредна контузия прекъсна ритъма й. Испанката взе решение да продължи с мача и въпреки физическите си проблеми успя да изравни сетовете.

Физическият дискомфорт от края на втората част не попречи на Бадоса да бъде конкурентна на по-високо ранкираната тенисистка, въпреки че испанката съумя да поведе с ранен пробив. Сабаленка обаче бързо се мобилизира и успя да се завърне в играта, а при 3:3 болката в бедрото на Бадоса отново се появи, като за тенисистката положението стана непосилно и така тя бе принудена да се откаже от срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Среднощна драма в Щутгарт: Сабаленка се спаси след контузия на близката си приятелка Бадоса Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | паула бадоса | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook