Срещата между Марадона и Федерер, разказана от фотографа на това събитие

от в 11:02 на 27.11.2020
Диана Андреева

Диего Армандо Марадона, един от най-великите играчи на всички времена, почина у дома в Тигрес в сряда на 60 годишна възраст. Известният аржентинец беше претърпял мозъчна операция преди няколко седмици и загуби живота си след инфаркт, оставяйки света на футбола в скръб.

Един от най-талантливите спортисти поведе Аржентина към короната на Световното първенство през 1986 в Мексико, вкарвайки този спорен гол срещу Англия на 22 юни. Диего също беше голям фен на тениса, като следеше отбора си за Купа Дейвис и участието на финалите на ATP в Лондон.

Диего се срещна с всички водещи играчи в света, включително Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри, като намери време да говори с тях и да сподели възхищението и уважението си. Роджър Федерер и Диего Армандо Марадона се срещнаха в Дубай през 2013 година.

Аржентинецът искаше да разговаря с петкратния шампион Федерер след победата му във втория кръг над Марсел Гранолерс, споделяйки прегръдки и хубаави думи. Фотографът Хорхе Ферари стана свидетел на срещата, а ето какво разказа за вълнуващо събиране - срещата на две спортни легенди.

Роджър Федерер и Диего Армандо Марадона се срещнаха в Дубай 2013 г.

"Диего дойде да гледа Роджър Федерер. В края на мача Марадона искаше да се срещне с него. Отидохме заедно през тунела на стадиона в Дубай, в който има снимки на шампионите на турнира, а аржентинецът спираше и целуваше всеки един постер на Федерер.

Когато Роджър в крайна сметка пристигна там, Марадона почти плачеше. Той го прегърна и целуна. Диего наистина изпитваше страхопочитание към Федерер. Беше изключително развълнуван, сякаш е някакво малко хлапе, което среща своя идол."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Срещата между Марадона и Федерер, разказана от фотографа на това събитие Диана Андреева
Теми:  
диего марадона | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook