Срещу съперник, дошъл само за чека: Медведев даде 2 гейма на унгарец със "защитен ранкинг"

от в 20:17 на 29.08.2023
Мирела Николова

Преди началото на тазгодишния US Open Даниил Медведев направи сериозна заявка, че се е прицелил в това да повтори подвига си от 2021-ва и да завоюва трофея. Изглежда, руснакът няма намерение да губи никакво излишно време, след като през днешния ден прекара едва час и 17 минути на корта, за да преодолее първото си препятствие в лицето на Атила Балаж с безапелационното 6:1 6:1 6:0.

Унгарецът понастоящем е извън класацията на АТР и се включи в надпреварата посредством своя "защитен ранкинг" под №92 от 2020-а, като любопитното е, че по всяка вероятност той използва това си преимущество единствено за да участва в надпревари от Шлема и да прибира чека за участие. За това свидетелства фактът, че от 2021-ва година насам Балаж е участвал в едва 7 турнира на най-високо ниво, като 6 от тях са от Големия шлем. Същевременно унгарецът няма нито един спечелен мач през този период и е успял да спечели едва един-единствен сет.

Всичко това напълно обуславя случилото се в днешния ден в Ню Йорк, защото разликата в класите си личеше във всеки един момент и целият двубой премина под пълната доминация на Медведев. Печелившите удари се трупаха в сметката на руснака един след друг, тъй като съперникът му изпитваше сериозни проблеми в придвижването си и често не успяваше да достигне до рутинни топки. От своя страна, Балаж допусна изобилие от непредизвикани неточности, като всичко това доведе до пълен разгром и експресен успех за бившия шампион.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Срещу съперник, дошъл само за чека: Медведев даде 2 гейма на унгарец със "защитен ранкинг" Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | даниил медведев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook