Стаховски: Путин рискува да раздели Европа така, както го е сторил и Хитлер

от в 16:31 на 11.03.2022
Владислав Риждов

Войната между Русия и Украйна определено е една от най-актуалните теми в последните седмици, а вражеските действия между двете страни не подминаха и света на тениса. Сергей Стаховски спечели уважението на всички, след като сподели, че е взел решението да се запише в резервите на украинската армия и да се сражава за родината си. 36-годишният бивш тенисист, който е баща на три деца, даде интервю за италианската телевизия LA 7, в което говори за най-новото, което се случва около войната, както и възможното развитие.

"От какво мога да се откажа ли? Сложно е. Всеки би отговорил различно, трябва да попитаме съпругите на хората, които са тук, за да се бият. Доколкото знам украинците не искат да се откажат от нищо, разбираме, че това е нашата война, нашата битка, а не тази на Европа. Просто молим за помощ и съдействие. Италия и нейната армия не биха издържали и ден срещу руската. Ние сме тук, стреляме, използваме бойни пушки, оправяме се с това, което имаме. Хората искат да се бият, искат да се съпротивляват.

Така че не знам от какво сме готови да се откажем, не искам да се отказвам от много неща, мисля, че ако попитаме другите, те биха отговорили същото. Ако не бях дошъл, щях да се чувствам виновен, баща ми и брат ми са тук в Киев, но аз се чувствам виновен, защото напуснах жена си. Нямам никакъв опит и не съм имал обучение. Мисля, че ще направя същото, което прави всеки друг украинец, който се е записал в момента.

Мисля, че всички санкции срещу Русия са много и помогнаха. Точно сега Украйна се нуждае от непрекъсната подкрепа на света, и особено се нуждаем от затваряне на въздушното пространство и забрана за полети над Украйна. Светът е на страната на Украйна и това е много добро нещо. Санкциите отнемат много време, за да пристигнат, за съжаление видяхме какво се случи с Крим.

Има риск да се върнем в 1945 година, ако смятаме, че това, което прави Европа, вече е достатъчно. Това, което мога да кажа, е, че в момента в Киев няма руски сили и така ще остане известно време. Говорейки за Крим и двете републики, не знам дали бихте казали същото в Италия, ако се откажете от Венеция и Сицилия, например, и ги дадете на друга държава. Целият свят ни помага и всички са на наша страна, но трябва да разберем, че ако Украйна попадне в руски ръце, ще има други нации, които ще я последват. 

Германия, Унгария, Словакия, Полша, балтийските държави. Виждаме, че Путин заплашва с ядрено оръжие и това е заплахата, от която се страхува НАТО. Може би единствената надежда, която можем да имате, е, че той ще умре, преди да го направи, в противен случай ще повтори същите неща, които Хитлер е сторил, когато е разделял Европа. Ако народите воюват, той ще се бие и ще раздели народите на две." - завърши бившият номер 31.

Източник: TennisWorldUSA

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стаховски: Путин рискува да раздели Европа така, както го е сторил и Хитлер Владислав Риждов
Теми:  
atp | атп | любопитно | русия-украйна | сергей стаховски

Коментари





Следвайте ни в Facebook