Станаха ясни първите участници на Mutua Madrid Open Virtual Pro

от в 09:58 на 10.04.2020
Димитър Беловски

Само три дни, след като организаторите на тенис турнира в Мадрид обявиха, че ще проведат онлайн версия на надпреварата, станаха ясни и първите участници.

При мъжете ще се включат Анди Мъри и Люка Пуй. Форматът на онлайн надпреварата ще представлява 16 тенисисти при мъжете и жените. Двете схеми ще бъдат разделени на четири групи. Шампионът от всяка една група, както и този на второ място ще се класират за четвъртфиналите. Оттам нататък предстои класическата процедура на елиминация.

„Това ще бъде много вълнуващо предизвикателство. Вече съм започнал да тренирам, защото искам да спечеля този турнир. Знам, че моите тенис връстници играят много. Благодаря на Mutua Madrid Open за страхотната инициатива,“ сподели Пуй.

Онлайн надпреварата ще предлага по 150 000 евро за всяка от двете схеми – тази на ATP и на WTA. Победителите ще имат възможност да решат каква част от парите да дарят на най-нуждаещите се тенисисти, които страдат икономически. Освен това ще има още 50 000 евро, които ще отидат за обикновени граждани, които са засегнати най-много от коронавируса.

И WTA обявиха първите две тенисистки, които ще се включат в онлайн предизвикателството. Това ще бъдат Карла Суарес Наваро и Ангелик Кербер.

Организаторите на надпреварата създадоха онлайн надпреварата, тъй като мачове няма да има до 13 юли заради пандемията от коронавируса.

Турнирът ще се проведе от 27 април до 30 април, а феновете ще имат възможност да проследят надпреварата в социалните мрежи на турнира в Мадрид с коментар на всички мачове, анализи , избрани моменти и интервю с победителите след всеки двубой.

Съвсем скоро ще станат ясни и останалите участници.


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Станаха ясни първите участници на Mutua Madrid Open Virtual Pro Димитър Беловски
Теми:  
ангелик кербер | анди мъри | карла суарес наваро | коронавирус | люка пуй | онлайн турнир | тенис турнир в мадрид

Коментари
Следвайте ни в Facebook