Стартът на тревния сезон се отлага: Григор се отказа от следващия турнир в програмата си

от в 21:41 на 06.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ще пропусне началото на сезона на трева. Първата ни ракета трябваше през следващата седмица да се включи в основната схема на състезанието в Щутгарт, но е решил да си вземе малко по-дълга почивка след края на Ролан Гарос и в крайна сметка няма да го видим в германския град, където досега не беше постигал победа при двете си участия. Самият Гришо намекна за нещо подобно още при вчерашното си интервю пред Евроспорт, в което призна как според него сега е нужно да прекара няколко дни извън кортовете и е възможно да предприеме известни промени в графика си.

Все пак състезанието в Щутгарт определено предвещава да бъде много интересно, защото ще видим завръщането на Ник Кирьос, който отсъстваше от Тура през целия сезон досега, след като премина през операция на коляното, а компания ще му правят още Александър Зверев, Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Хуберт Хуркач, Лоренцо Музети и двукратния шампион Матео Беретини.

Димитров пък се очаква да се завърне за началото на квалификациите на ATP 500 надпреварата в Куинс, които ще стартират на 17 юни, а седмица по-късно ще го видим и на ATP 250 турнира в Ийстбърн, където за последно е играл преди 12 години, когато достига до четвъртфинал на сингъл и полуфинал на двойки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стартът на тревния сезон се отлага: Григор се отказа от следващия турнир в програмата си Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | отказване | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook