Стефанос Циципас не крие амбициите си: Искам да завърша сезона в Топ 3

от в 20:08 на 01.05.2021
Тея Кръстева

Наскоро световният номер 6 Стефанос Циципас разкри целите си през сезон 2021, като основен акцент бе поставен върху неговото ранкиране. Гъркът коментира също така финалния сблъсък срещу Рафаел Надал в Барселона, в който 22-годишният тенисист отстъпи след 3-сетова битка, и стремежа да заеме четвъртата позиция в световната ранглиста, изпреварвайки Доминик Тийм:

"Чувствам се така, сякаш все повече се доближавам до четвъртата позиция. Няма да ви лъжа, със сигурност това е нещо, към което се стремя и което ми се върти в главата. Не мисля, че има нещо грешно в това, имайки предвид колко упорито се трудя да го постигна. Разбира се, все още съм прекалено далеч. Трябва да продължавам да се работя и да играя добър тенис."

"Предстоящите турнири са от огромно значение, тъй като носят много точки. В момента съм водачът в ATP Race Ranking, (определя се от точките, спечелени единствено от началото на сезона) което е нещо особено важно за мен. Една от другите ми главни цели е да завърша сезона в Топ 3." - добави Циципас.

Стефанос Циципас с първата си Мастърс 1000 титла - Монте Карло, 2021-а

Говорейки за загубения финал срещу Надал на турнира от категория ATP 500 - Barcelona Open, гъркът сподели:

"Финалът ми помогна да проумея, че трябва да бъда по-концентриран в решителните моменти, а не да чакам шансовете и възможностите сами да се появят. Понякога си мисля, че по време на двубоя бях прекалено пасивен и съм могъл да рискувам повече. Можех да предприема някои непредсказуеми действия, с които да променя изхода на срещата."

А ето какви са амбициите на световния номер 6 за предстоящия Мастърс на клей в Мадрид:

"Честно казано, искам да повторя постигнатото през 2019-а, когато бях финалист тук. Развълнуван съм за предстоящите седмици."

"Разбира се, има неща, върху които трябва да работя. Искам да повиша процента си на вкаран първи сервис и да увелича броя на излизанията си към мрежата."

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стефанос Циципас не крие амбициите си: Искам да завърша сезона в Топ 3 Тея Кръстева
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook