Стефанос Циципас няма да играе за Гърция на Купа "Дейвис" поради контузия

от в 20:32 на 17.09.2021
Мирела Николова

През утрешния ден стартират двубоите на Гърция срещу Литва на Купа "Дейвис", но днес стана ясно, че най-успешният тенисист в гръцката история Стефанос Циципас няма да излезе за предстоящите срещи. Въпреки че световният №3 в момента е на лагер в Литос с националния отбор на южната ни съседка, той е бил принуден да се откаже от участие в мачовете поради контузия в стъпалото. Това съобщи самият той днес на официалната пресконференция преди началото на сблъсъците:

"За мен означава много всичко, което успяхме да постигнем до момента. Наистина е страхотно да бъда в родната си страна, въпреки че няма да играя на Купа "Дейвис", макар да имах огромното желание да го направя и съжалявам, че трябва да се оттегля. 

Има играчи, чийто фокус пада изцяло върху този турнир и за тях той е най-важният. Мисля, че всеки е длъжен да играе за Купа "Дейвис", но същевременно надпреварите от АТР дават възможност на много тенисисти да сбъдват мечтите си. Да играя за националния отбор и да нося герба на страната си, винаги ме прави изключително горд. Не съм се чувствал по подобен начин по време на останалите турнири от календара, което всъщност е причината "Дейвис Къп" да е толкова специално събитие" - сподели Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стефанос Циципас няма да играе за Гърция на Купа "Дейвис" поради контузия Мирела Николова
Теми:  
atp | купа дейвис | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook