Стокхолм: Алиасим записа победа №100 в Тура и е на 1/2-финал; Тиафо с впечатляващ обрат над Еванс

от в 17:20 на 11.11.2021
Владислав Риждов

Феликс Оже-Алиасим изигра нов солиден мач от началото на турнира и се доближи на крачка от финала в Стокхолм. Канадецът надигра една от приятните изненади на сезона, Ботик ван де Зандсхулп, с резултат 6:4 6:3.

След бърза размяна на геймове между двамата, вторият в схемата вдигна темпото и на своя страна взе инициативата. Алиасим поведе комфортно с 4:2 и въпреки че на моменти бе поставен под напрежение от нидерландеца, затвори откриващата част в своя полза. Зандсхулп поизравни силите във втория сет, но не успя да достигне до нищо по-сериозно в него. Световният номер 11 направи силна серия в края, в която на два пъти проби подаването на опонентката си, за да си гарантира място сред последните четирима в турнира.

Американецът Франсис Тиафо също продължи добрата си игра от началото на седмицата и се класира за полуфиналите на ATP 250 турнира в Стокхолм. Тиафо се справи с британеца Даниел Еванс след обрат - 1:6 6:1 6:1.

В мач с две лица Еванс стартира срещата по-уверено, докато съперникът му правеше повече грешки и взимаше прибързани решения на корта. Световният номер 26 нямаше никакви затруднения в своите сервис геймове, а в добавка на това проби Тиафо на два пъти, повеждайки комфортно в общия резултат. Във втория сет двамата съперници размениха ролите си, Тиафо бе по-стабилният в разиграванията, докато Еванс допускаше повече грешки. Финалистът от надпреварата във Виена бързо възвърна самочувствието си и след няколко оспорвани гейм, се добра до пробив за 3:1. Това даде още повече спокойствие в играта на американеца и до края на частта той не позволи на Еванс да вземе нито един гейм, за да възстанови равенството.

В решителния сет резултатът бе идентичен с този от отминалите две части, но отново на сметката на Тиафо. 41-ят в света първи реализира брейк, преди да затвърди трудно за 3:1. В остатъка от мача 23-годишният американец запази интензитета в представянето си и безпроблемно сложи точка на спора след час и 46 минути.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стокхолм: Алиасим записа победа №100 в Тура и е на 1/2-финал; Тиафо с впечатляващ обрат над Еванс Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp stockholm open | обзор | стокхолм | тенис турнир в стокхолм | феликс оже-алиасим | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook