Стокхолм: Пол повали защитаващия шампион Шаповалов и извоюва първата си ATP титла!

от в 19:39 на 13.11.2021
Диана Андреева

Томи Пол завърши повече от отлично последната си седмица за сезон 2021, защото е новият шампион в Стокхолм. Американецът сложи подобаващ край на участието си в надпреварата и за пореден път тази седмица шокира представител на елита в мъжкия тенис, като този път в негова жертва се превърна Денис Шаповалов. Пол вдигна трофея в Швециа след един трисетов мач, изпълнен с възходи и падения, който в крайпо сметка завърши при 6:4 2:6 6:4.

Мачът далеч не започна по желания начин за защитаващия шампион. Той бе повече от разколебана при отиграванията си и играта му не позволяваше да се противопостави на вдъхновения Пол. Американецът не допускаше никакви грешки и заслужено излезе с пробив преднина в резултата, а това му бе достатъчно, за да се приближи сомо на сет от титата.

Прекалено голямата увереност на Пол, в комбинация с умората, се оказа пагубна, защото той допуска рязък спад в нивото си на представяне. Шаповалов от своя страна се стремеше да навлиза по-често в продължителни размени от дъното на корта, с което сякаш "изцеди" и последната останала енергия в своа противник. С помощта на два пробива Денис съума да възвърне паритета в отделнити части и това означаваше, че шампионът щеше да се реши в трети сет.

Решаващият сет се разви възможно най-оспорвано. Шаповалов вече бе открил правилното се темпо на игра и започваше все по-често да впечатлява, но Пол видимо след почивката бе решен да не се предава и поддържаши надеждата за вдигане на трофея жива. Двамата състезатели племинаха през известни изпитания в хода на частта, но в решителните моменти Пол бе този, който диктуваше темпото и макар и неоаквано, се превърна в новия шампион на надпреварата в Стокхолм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стокхолм: Пол повали защитаващия шампион Шаповалов и извоюва първата си ATP титла! Диана Андреева
Теми:  
atp | денис шаповалов | стокхолм | тенис турнир в стокхолм | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook