Стокхолм: Шампионът Шаповалов се завърна с рутинен успех; Тиафо се доближи до 1/2-финалите

от в 17:09 на 10.11.2021
Владислав Риждов

Денис Шаповалов, който защитава титлата си в Стокхолм от 2019 година, откри тазгодишното си участие в шведския град с рутинен успех над квалификанта Андреа Вавасори - 7:6(1) 6:1 и се класира за четвъртфиналите.

Двубоят започна по план за фаворита. Той проби рано и затвърди на нула, за да поведе с 2:0 гейма. Шаповалов дори имаше шансове да направи преднината си по-изразително, но Вавасори не се пречупи и задържа подаването си. Впоследствие италианецът, който играе предимно на двойки, изравни силите на корта, а в самия край се възползва отлично от неточности в играта на третия в схемата и реализира пробив, точно когато Шаповалов сервираше за сета. Световният №18 обаче бързо се отърси от слабия сервис гейм и в тайбрека бе безапелационен, губейки само една точка в него.

През втората част все повече си личеше самочувствието в представянето на младия канадец и той бързо взе инициативата на корта. Солиден от сервис и агресивен от основната линия, Шаповалов не даде никакви възможности на световния №289 и безпроблемно премина през съпротивата му, гарантирайки си сблъсък с французина Артур Риндеркнех в следващата фаза.

Към 1/4-финалите продължава и Франсис Тиафо, който по-рано днес се справи също в два сета с испанеца Педро Мартинес с резултат 6:4 6:4. Двубоят като цяло бе равностоен, но американецът се справи по-категорично във важните моменти и закономерно се класира напред.

Финалистът от надпреварата във Виена успя да измъкне оспорваната първа част на сметката си, след като взе подаването на испанеца за 4:3, а до края не допусна изненада и поведе уверено в общия резултат. Във втория сет Мартинес повиши нивото си на игра и достигна до шест брейк точки в хода му, но Тиафо бе този, който успяваше да материализира своите шансове, което го доведе и до крайния успех в срещата. Световният №41 не пропусна да зарадва феновете по трибуните с атрактивни отигравания, а в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу британеца Даниел Еванс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стокхолм: Шампионът Шаповалов се завърна с рутинен успех; Тиафо се доближи до 1/2-финалите Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp stockholm open | денис шаповалов | Обзори | стокхолм | тенис турнир в стокхолм | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook