Страхотен финал на Уимбълдън: Серина Уилямс срещу Кербер (видео)

от в 18:07 на 12.07.2018
Георги Христов

36-годишната Серина Уилямс отново достигна до финала на Уимбълдън. Американката, която понастоящем е №181 в световната ранглиста, надигра в полуфиналите на състезанието Юлия Гьоргес с 6:2, 6:4. Интересното е, че двете се срещнаха съвсем наскоро и на "Ролан Гарос" и тогава пак победителката беше същата.

Първият сет бе решен с пробив за 4:2. След почивката Серина отново проби за 4:2, но Гьоргес се върна в мача за 4:5 с първия си пробив в мача. Германката обаче се провали при опита си да сервира за оставане в мача и загуби на нула подаването си.

Така няма да видим изцяло германски финал, тъй като втората финалистка е Ангелик Кербер. Сблъсъкът между Уилямс и Кербер ще бъде своеобразно повторение на финала от 2016 година. Тогава Серина се наложи със 7:5, 6:3.

Общо Серина води с 6:2 в преките сблъсъци с Кербер. Ангелик обаче е надигравала голямата шампионка на финал в Големия шлем. Това се случи на Откритото първенство на Австралия през 2016.

Турнирът за Юлия Гьоргес пък се превърна в най-успешния в нейната кариера. Тя никога не бе прескачала осминафиналите на състезание от голямата четворка.

Финалът е под №30 за Серина Уилямс в Големия шлем и десети на Уимбълдън:
Australian Open - 8
"Ролан Гарос" - 4
Уимбълдън - 10
US Open - 8

Най-много финали в Големия шлем:
Крис Евърт - 34
Мартина Навратилова - 31
Щефи Граф - 31
Серина Уилямс - 30
Винъс Уилямс - 15

Успехът на Серина се случва само десет месеца, след като тя роди за първи път. От понеделник тя си гарантира завръщане в топ 30 на ранглистата, а ако бъде шампионка ще се придвижи и сред първите 20.

"Даже не знам как се чувствам. Не съм очаквала подобно нещо в четвъртия си турнир за последните 16 месеца. Знам, че нямам какво да губя и играя освободено. Много ми харесва играта на Кербер. Гледах доста от мачовете й," заяви Уилямс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотен финал на Уимбълдън: Серина Уилямс срещу Кербер (видео) Георги Христов
Теми:  
ангелик кербер | серина уилямс | уимбълдън | юлия гьоргес

Коментари





Следвайте ни в Facebook