Страхотен Григор победи Вавринка и вече е на полуфинал

от в 06:42 на 28.02.2020
Димитър Беловски

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Акапулко, след като победи Стан Вавринка с 6:4, 6:4. Така Гришо отново е на полуфинал след 2014 година, когато спечели трофея.

Това бе мач №12 между двамата, а нашето момче записа 5-и успех на сметката си. Григор нямаше успех над швейцареца от 2016 година, който пък бе спечелил последните 5 мача помежду им.

Григор започна много силно двубоя, като проби Вавринка на нула, а след това спечели и сервис гейма си на нула. Швейцарецът се отърси от лошото начало и върна пробива при 3:3, макар и Гришо да успя да отрази една точка за пробив. В следващият гейм обаче отново българина беше по-добрият на корта и проби отново при 4:3, а след това му се наложи да отразява точка за пробив. Той се справи чудесно, поведе с 5:3 и това му беше достатъчно да затвори първата част в своя полза.

Вторият сет започна равностойно, но в петия гейм българина стигна до три поредни точки за пробив. Гришо реализира още първата и проби на нула Вавринка. След това Григор спаси точка за пробив и спечели подаването си за 2:4, а в следващия Вавринка успя да обърне гейма си от 0:40 и не позволи на Гришо отново да го пробие. Все пак пробивът, който имаше бе достатъчен за най-добрия ни тенисист и спечели мача след това.

Българинът ще се изправи срещу Рафаел Надал в спор за място на финала.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотен Григор победи Вавринка и вече е на полуфинал Димитър Беловски
Теми:  
акапулко | григор димитров | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook