Страхотен Мъри напомни за най-добрите си дни и постигна първи успех за сезона!

от в 19:18 на 11.01.2022
Мирела Николова

Анди Мъри бе навлязъл в забележителна форма в края на миналия сезон и това обнадежди феновете му, че през новата година ще можем да го виждаме все по-често в заключителните етапи на турнирите. Британецът започна с фалстарт 2022-ра, след като загуби първия си мач от надпреварата в Мелбърн през миналата седмица, но днес той се върна обратно на победния път и не изпита затруднения срещу тръгналия от квалификациите Виктор Дурасович, надделявайки с 6:3 6:1. Така бившият №1 си осигури място в осминафиналната фаза, където го очаква сблъсък с втория поставен в схемата Николоз Басилашвили.

В началните си минути двубоят се развиваше равностойно, като всеки от двамата тенисисти бе достатъчно категоричен от сервис линията и така и не се стигна до възможност за пробив до петия гейм. В средата на сета обаче Мъри на няколко пъти потърся пътя напред към мрежата, което се оказа и ключът към реализирането на първи пробив в мача, след затвърждаването на който сър Анди поведе с 5:2 и оттам насетне квалификантът нямаше шанс за обрат.

Втората част стартира с бързо спечелено подаване от Дурасович, след което обаче трикратният шампион от Шлема установи пълна доминация на корта и благодарение на великолепната си стопроцентова успеваемост на първи сервис, съчетана с отличното му конструиране на разиграванията, спечели последвалите 6 гейма, а с това и двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотен Мъри напомни за най-добрите си дни и постигна първи успех за сезона! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook