Страхотната седмица за Жабер продължава: Класира се за най-големия финал в кариерата си

от в 17:43 на 05.05.2022
Владислав Риждов

Онс Жабер се радва на добри изяви от началото на сезона на клей до момента. Тунизийката първо се класира за финала на турнира в Чарлстън, а през тази седмица впечатляващите си изяви и на Мастърса в Мадрид, за да се класира за своя най-голям финал в кариерата си. Това стана факт, след като преди минути световната номер 10 не остави шансове на Екатерина Александрова, надигравайки я с категоричното 6:2 6:3.

Срещата започна с бързи сервис геймове от страна на двете. Последва възход в играта на осмата в схемата, която изигра перфектен гейм на ретур, за да се откъсне с 3:1, само че Александрова моментално успя да реализира рибрейк. Серията от пробиви продължи, като следващият отново бе на сметката на арабската състезателка, която този път затвърди убедително преднината си, а до края не загуби нито гейм повече, приближавайки се към финала.

През втората част не се случваше нищо интересно, като двете се представяха още по-уверено в своите подавания и възможности за пробиви отсъстваха. Равенството остана непроменено почти до самия край, когато дойде моментът на Жабер. Тя достигна до брейк в последния удобен миг, взимайки противниковия сервис за 5:3, преди категорично да сложи край на интригата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотната седмица за Жабер продължава: Класира се за най-големия финал в кариерата си Владислав Риждов
Теми:  
wta | екатерина александрова | мастърс 1000 | обзор | онс жабер | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook