Страховито представяне: Зверев обезличи бивш член на топ 10 и е 1/4-финалист в Хале!

от в 20:51 на 21.06.2023
Мирела Николова

Александър Зверев продължава да бъде безпогрешен в изявите си на трева през този сезон и след като през вчерашния ден надви Доминик Тийм в последователни сетове, днес германецът не остави никакви шансове и на бившия №10 Денис Шаповалов. Световният №22 дори не срещна точка за пробив в хода на целия двубой и след само час и 14 минути игра оформи крайното 6:2 6:4. Така той намери място в четвъртфиналната фаза на турнира в Хале, където му предстои да премери сили с Николас Джари, който по-рано днес шокира втория поставен Стефанос Циципас.

Бившият номер две наложи доминацията си още от самото начало, постигайки пробив в първото подаване на своя опонент. Демонстрирайки стабилност във всеки един аспект и поддържайки почти стопроцентова успеваемост на собствен сервис, Саша без никакви затруднения опази ранопридобития си аванс, а няколко неточности от ракетата на канадеца доведоха до втори брейк в края на сета, който скоропостижно отлетя в сметката на Зверев.

Във втората част Шаповалов продължи да бъде неспособен да затрудни по-високоранкирания си съперник и отново набързо изостана с пробив и 1:3. От своя страна, финалистът от US Open 2020 не понижи нивото си на представяне нито за миг и до края на двубоя не позволи на противника дори да достигне до възможност за брейк, благодарение на което след малко над час игра се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страховито представяне: Зверев обезличи бивш член на топ 10 и е 1/4-финалист в Хале! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | денис шаповалов | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook