Стресиращо: Надал е загубил 4 килограма по време на двубоя си с Шаповалов

от в 21:03 на 26.01.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Рафаел Надал бе въвлечен в петсетов трилър срещу Денис Шаповалов и въпреки че допусна да изгуби предимството си в сетовете, испанецът бе непоколебим в решителната част и затвори двубоя в своя полза, осигурявайки си място на полуфиналите. В хода на сблъсъка Матадора изпита проблеми с физическата си кондиция, предизвикани от високите температури в Австралия в това време от деня.

След двубоя треньорът на Надал - Карлос Моя, разкри някои стресиращи детайли около състоянието на манакореца по време на мача и също така сподели как се е съмнявал, че подопечният му ще може да се справи с възникналите проблеми:

"Още към края на втората му среща в Мелбърн забелязахме, че физическото състояние на Рафа се влошава. След топлинния удар в четвъртфинала той беше изчерпан. След мача срещу Шаповалов установихме, че е загубил 4 килограма. Дехидратацията по време на този сблъсък беше убийствена. Щастливи сме, че имаме два дни за възстановяване преди полуфинала в петък. Това ще ни бъде от огромна полза", разказа бившият испански тенисист. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от TSH Tennis (@tsh.tennis)

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стресиращо: Надал е загубил 4 килограма по време на двубоя си с Шаповалов Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | денис шаповалов | интервю | карлос моя | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook