Стъпка назад: Мъри с поражение на Чаланджър турнир пред родна публика

от в 11:42 на 05.06.2022
Калоян Соколов

Анди Мъри доказа, че може все още да бъде конкурентен на най-добрите в света, когато през миналия месец се включи изненадващо на Мастърса в Рим и постигна впечатляващи победи над Доминик Тийм и Денис Шаповалов. Самият британец призна учудваненето си от факта, че може да се справя на подобно ниво върху най-малко любимото си покритие и очакванията към него за тревния сезон нараснаха сериозно.

Бившият номер едно пък реши да не губи никакво време и се включи на Чаланджъра в Сърбитън, където беше бурно подкрепян от британските фенове и това му помогна с лекота да се класира за полуфиналите на надпреварата. Там обаче го чакаше тежко изпитание в лицето на тревния специалист Денис Кудла, който разочарова местния любимец, надигравайки го със 5:7 7:6(4) 6:3.

Срещата започна със сериозно надмощие на водача в схемата, чийто начален удар оставяше безпомощен неговия съперник, докато Кудла срещаше сериозни проблеми на собствен начален удар и закономерно инкасира пробив. Фаворитът спокойно можеше да реализира и втори брейк, само че американецът се мобилизира и неочаквано изравни за 4:4 гейма. Оттам насетне обаче Мъри отново пое контрола над събитията на корта и спечели откриващия сет.

Втората част премина характерно за двубой на трева и шансовете липсваха изцяло пред посрещачите. Двамата състезатели минаваха с лекота през сервис геймовете и тайбрекът изглеждаше логична развръзка. В него британецът веднага взе предимство от мини пробив, но впоследствие свали значително равнището си и имахме паритет в общия резултат.

Световният номер 81 пренесе силните си изяви в решителната част, ала топ поставеният удържаше на неговия устрем и заличи цели пет брейкбола. Все пак неизбежното  се случи, след като сър Анди най-после предаде подаването си и трябваше да преглътне поражението.

Добрите новини за Мъри са, че още другата седмица ще има възможност за реванш, защото ще вземе участие на ATP 250 турнира в германския град Щутгарт.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стъпка назад: Мъри с поражение на Чаланджър турнир пред родна публика Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | денис кудла | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook