Сълзите на шампиона: Трогателният момент между Джокович и майка му след триумфа (видео)

от в 14:47 на 29.01.2023
Мирела Николова

През днешния ден Новак Джокович затвърди доминацията си на Аустрелиън Оупън, завръщайки се на трона в Мелбърн, след като постигна категорична победа в последователни сетове над Стефанос Циципас във финалния двубой. Така той завоюва своята 10-а титла в турнира и общо 22-ра от Големия шлем, с която изравнява Рафаел Надал по брой "мейджър" трофеи.

Този триумф обаче има дори още по-голяма стойност за сърбина, имайки предвид всички предизвикателства, през които трябваше да премине през изминалата една година. Припомняме, че през миналия сезон той бе депортиран от Австралия и лишен от право да се състезава в надпреварата, което ще остави траен отпечатък в неговото съзнание.

Всичко това обаче, изглежда, даде допълнителна доза мотивация на бившия номер едно, който в хода на турнира трябваше дори да се справя с физически дискомфорт в лявото бедро, но въпреки всички трудности по пътя си той съумя да постигна своята цел и да вдигне купата от Откритото първенство на Австралия за рекорден 10-и път. 

Веднага след края на финалната битка Ноле се отправи към своя щаб, където присъстваше неговото семейство. Джокович побърза да се хвърли в прегръдките на майка си, а секунди по-късно се разплака и дори легна на земята, заобиколен от своите най-близки хора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сълзите на шампиона: Трогателният момент между Джокович и майка му след триумфа (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook