Сумит Нагал: Доминик Тийм е играч, когото искам да копирам, ние имаме подобен стил на игра

от в 16:13 на 15.01.2021
Владислав Риждов

Възходът на Доминик Тийм през последните няколко години е придружен от една константа - признателност за неговата упорита работа и интензивност, както от експерти, така и от неговите колеги в Тура. Тийм е сочен като модел за подражание от много хора, а последният сред тях е световният №137 Сумит Нагал.

Нагал и Тийм се изправиха един срещу дръг във втория кръг на Откритото първенство на САЩ през 2020-а година. Това бе турнирът, който 27-годишният австриец спечели, за да прибави към трофеите си и първи такъв от Голям Шлем.

Въпреки че Нагал загуби в последователни сетове, той не игра никак зле и успя на моменти да се противопостави на Тийм. В този контекст Сумит наскоро посочи интензивността и издръжливостта на Доминик Тийм като качествата, които би искал да притежава. 23-годишният играч също подчерта, че мачът им миналата година е бил добър опит за него.

Сезонът за втората ракета на Индия ще започне на Аустрелиън Оупън, тъй като той той получи покана директно за основната схема, въпреки че по-рано беше заявил участие за квалификациите. В миналото Мелбърн не е бил щастливо място за Нагал, но той е благодарен за възможността да се състезава в основната схема тази година.

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове


Виж още:

Виньолас реализира обрат срещу Нагал; Черундоло продължава успешната си серия

Оцени тази статия:
Сумит Нагал: Доминик Тийм е играч, когото искам да копирам, ние имаме подобен стил на игра Владислав Риждов
Теми:  
сумит нагал

Коментари





Следвайте ни в Facebook