Сънят преди всичко: Как Шелтън-старши пропусна 1/8-финала на сина си в Мелбърн

от в 12:31 на 24.01.2023
Калоян Соколов

Името Бен Шелтън беше напълно непознато за широката тенис общественост по време на миналогодишния Аустрелиън Оупън, когато младокът залягаше най-вече над уроците и се състезаваше еднствено на колежанско ниво. Постепенно обаче Бен започна да се изявява все по-често на прфесионалните турнири и направи скок от над 400 места в последните месеци на 2022-ра, а това му гарантира дебютно участие в основната схема на Откритото първенство на Австралия. Приказката пък далеч не приключва дотук, тъй като 20-годишният играч си проправи път към към финалната осмица на турнира и така се изравни с Андре Агаси, Патрик Макенроу и Тенис Сандгрен, които също постигат това при първото си участие в Мелбърн.

Безспорно пък Браян Шелтън е човекът, който изпитва най-голяма радост от успехите на неговия син, защото именно Шелтън-старши насочва Бен към тениса, макар че тогава момчето тренира американски футбол и няма никакво желание да стъпва на корта. Бившият номер 55 обаче веднага забелязва огромен потенциал у детето си и в крайна снетка се заема със задачата да го превърна в още по-добър тенисист от самия него.

Това пък до голяма степен вече е реалност, защото левичарят надмина най-доброто постижение на баща си в Големия шлем и освен това си подсигури влизане в топ 50 на световната ранглиста. Въпреки всичко, то Бен призна пред камерата на Евроспорт, че е научил всичко от своя родител и има тепърва да трупа твърде много опит, за да се сравнява с него. Въпреки това трогателно признанение, то младокът не пропусна и да постави татко си в една крайно неудобна ситуация, признавайки как Шелтън-старши е проспал последния му мач:

"Чувам се с татко след всеки мач. Той е изключително развълнуван и в продължение на часове обсъждаме какво е можело да направя по-добре и какъв подход трябва да имам за следващия двубой. Никой не познава играта ми по-добре от него и е жалко, че не може да е с мен тук, но той е треньор на университета във Флорида и в момента се провеждат решителните мачове през сезона. Всъщност той на няколко пъти изобщо не можа да спи заради мен, защото срещите ми завършваха късно през нощта, а той трябваше да бъде на корта почти веднага след това и се оказа, че вчера е имал заявено интервю за Tennis Channel, но го е пропуснал, защото е заспал от преумора преди началото на двубоя ми и се е събудил чак за работа. Надявам се поне сега да е отпочинал добре и да е е малко по-полезен на момчетата в отбора" - завърши шеговито голямата сензация в Мелбърн.

Източник: ATP

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сънят преди всичко: Как Шелтън-старши пропусна 1/8-финала на сина си в Мелбърн Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | бен шелтън | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook