Съперникът на Бруксби: Ако бях на негово място, то щяха да ме накажат за 3 месеца

от в 15:29 на 25.03.2022
Диана Андреева

Дженсън Бруксби безспорно притежава качества да бъде сред най-добрите състезатели в мъжкия професионален тенис един ден, но младият американец ще трябва да работи допълнително върху психологическата си устойчивост, за да достигне челните позиции в подреждането. През последните 24 часа Бруксби е сред най-обсъжданите състезатели, но почитателите не коментират отличните му резултати през последните седмици, а поведението му на корта в Маями вчера. 

В първия си мач на Мастърс турнира Бруксби започна колебливо и играта му беше изпълнена с грешки. Недоволен от представянето си, той изгуби контрол над емоциите си и запрати ракетата си към земята, а тя закачи крака на най-близкия до него подавач на топки. Според правилата подобно действие трябва да бъде последвано от дисквалификация, но съдията Карлош Бернардеш отне само една точка от актива на младока, без дори да преразгледа ситуацията. 

Противникът на Бруксби - Федерико Кория, започна дискусия със съдията на двубоя, недоволен от решението му. Бернардеш обаче не се разколеба и настоя играта да бъде възобновена, а не след дълго успехът отиде на сметката на местния представител и Кория разочарован напусна корта. В последвалата си пресконференция аржентинецът разкритикува АТР и намекна за несправедливо отношение от страна на Световната тенис организация: 

"Има вратички в правилата, които трябва да бъдат премахнати." - започна той. "Нужно е АТР да преразгледа наказанията, които се прилагат в подобни ситуации, защото тези изблици на корта са недопустими. Бруксби заслужаваше да бъде дисквалификациран, но за сметка на това мачът продължи. Ако аз или друг мой колега от Южна Америка беше постъпил така, щеше да бъде отстранен от спорта поне за три месеца." - завърши изказването си Кория.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Съперникът на Бруксби: Ако бях на негово място, то щяха да ме накажат за 3 месеца Диана Андреева
Теми:  
дженсън бруксби | интервюта | любопитно | маями | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook