Сърджан Джокович: Призовавам кралица Елизабет II да защити сина ми от терора

от в 18:53 на 10.01.2022
Мирела Николова

Една от най-обсъжданите теми през последната седмица намери своята развръзка, след като съдът в Австралия разгледа подадената жалба от Новак Джокович относно решението на правителсното на щата Виктория да не го допусне в страната. По-рано днес съдия Антъни Кели се произнесе окончателно и отсъди делото в полза на световния номер едно. Сърбинът получи свобода и вече дори проведе тренировка на Rod Laver Arena, заявявайки, че иска да се състезава на Аустрелиън Оупън въпреки всичко случило се.

По време на задържането му в Австралия, в родната му Сърбия се проведоха многобройни митинги в подкрепа на Ноле, като главно действащо лице в тях беше семейството на Джокович. Баща му Сърджан преди няколко дни оприличи сина си на Спартак, а впоследствие стигна още по-далеч и го сравни с Иисус Христос. Сега сърбинът отново прикова вниманието, призовавайки британската кралица Елизабет II, която е монарх и на Австралия, да вземе отношение по случая с Новак и да защити правата му:

"Призовавам кралица Елизабет II да се намеси и да сложи край на изтезанията, извършени върху многократния шампион на Уимбълдън, който преди години бе награден от принц Уилям за благотворителните си заслуги. Призовавам кралица Елизабет II да разпусне австралийското правителство, което подкопава репутацията на Британската общност чрез преследване и изтезания върху най-добрия тенисист в света. Призовавам всички австралийци и целия свят да се изправят срещу терора и бруталните нарушения на човешките права, които трябваше да понесе световният №1", гласяха думите на Джокович-старши.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърджан Джокович: Призовавам кралица Елизабет II да защити сина ми от терора Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook