Същинско тенис показно: Сабаленка разгроми първата поставена на пътя си в Маями

от в 07:58 на 27.03.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка притесни своите фенове, когато взе медицински таймаут още след първия гейм в откриващия си мач от надпреварата в Маями, но изглежда контузията в областта на лявото бедро не е била чак толкова сериозна и шампионката от Аустрелиън Оупън нямаше проблем да продължи участието си във Флорида, като тази нощ записа втората си победа и така се класира за фазата на 1/8-финалите. Световната номер две не срещна никакви трудности в мача си срещу 31-вата поставена Мари Бузкова, надигравайки я с категоричното 6:1 6:2 и по този начин оформи изключително интересен сблъсък с друга чехкиня, а именно Барбора Крейчикова, като точно шампионката в Дубай е една от двете тенисистки, които са побеждавали Сабаленка от началото на годината.

Мачът започна с комфортно спечелeни подавания от страна на двете тенисистки, след което беларуската установи тотална доминация на корта и съумяваше да пласира уинъри от всяка една позиция. Бузкова пък нямаше никакъв шанс да се справи с мощта на своята съперничка и отиграваше топката безкрайно късо, предоставяйки изцяло инициативата на втората поставена. 

Всичко това позволи на Сабаленка да реализира серия от седем поредни гейма и макар чехкинята най-после да се разписа в началото на втория сет, то впоследствие завоюва само още един гейм и финалистката от Индиън Уелс затвори срещата в своя полза за едва 67 минути игрово време, като не допусна нито един пробив и вече има баланс от 19 победи и 2 загуби през новия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Същинско тенис показно: Сабаленка разгроми първата поставена на пътя си в Маями Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | мари бузкова | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook