Състезател извън топ 500 отстрани Манарино, нова загуба на сметката на Пер

от в 16:38 на 17.05.2021
Диана Андреева

Артур Казо - световният номер 517, записа своята първа ATP победа! Тийнейджърът от Франция се справи със своя сънародник Адриан Манарино и продължава към следващия етап от надпреварата в Женева. Това е безспорно най-неочакватаги ситуация до момента в швейцарския град, като победата на 18-годишният Казо дойде след 6:3 6:7(5) 6:3. 

Мачът продължи близо два часа и половина, но безспорно Казо заслужи този си успех. Той показваше много убедителна игра, изпълнена с агресивни отигрвания, чести излизания на мрежата и сравнително постоянен начален удар. Манарино бе далеч от най-добрата си игра, но това не трябва да омаловажава постижението на неговия сънародник. 

През 2021 Казо се опита да премине квалификационната фаза на ATP Masters 1000 турнира в Мадрид, ала след победа над Себастиан Корда бе спрян от Алексей Попирин. Следващото препятствие по пътя на младока е победителят измежду Райли Опелка и Пабло Куевас. Безспорно младокът го очаква много успешно бъдеще, в случай, че продължи да работи върху себе си и за напред. 

В друг мач от вчерашната програма Беноа Пер допусна ново загуба. Французинът не успя да се справи с Доминик Кьопфер в един мач, който бе прекъснат многократно, поради дъжд. В крайна сметка след 2 часа и 35 минути Кьопфер надделя - 6:7(8) 7:6(5) 6:4, за да си осигури двубой с Фелисиано Лопес или Доминик Алтмайер в спор за място на 1/4-финалите. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Състезател извън топ 500 отстрани Манарино, нова загуба на сметката на Пер Диана Андреева
Теми:  
адриан манарино | беноа пер | доминик кьопфер | женева | тенис турнир в женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook