Състезателка извън топ 50 изненада Мугуруса, Квитова с убедително начало

от в 07:34 на 11.08.2021
Диана Андреева

Катерина Синякова записа една от най-големите победи до момента в кариерата си, надигравайки световната номер 9 Гарбинье Мугуруса. Двете сътвориха един истински оспорван двубой, изпълнен с продължителни разигравания на много високо ниво. Срещата продължи почти два часа, а успехът на сметката на Синякова дойде след 6:2 0:6 6:3 и я класира към 1/8-финалите в Монреал, Канада.

Сезонът при каретата е изключително добър за чехкинята, която малко след като спечели трофея на Ролан Гарос заедно с Барбара Крейчикова, успя да достигне и до олимпийското злато в Токио, където отново си партнираше със същата състезателка. Но освен на двойки, Синякова напомня за най-добрите си дни в Тура и при единиците, а именно високото й ниво на представяне я доведе до успеха.

Срещата започна отлично за испанката, която уверено излезе напред в резултата още от самото начало, ала авансът и от 2:0 бързо бе заличен и тя не успя да спечели нито гейм повече до края на сета. Във втората част прекалената увереност в играта на Синякова й изигра лоша шега, тъй като тя често подценяваше отиграванията на опонентката си и закъсняваше с ударите.

Така без никакви колебания Мугуруса съумя да възвърне паритетата в отделните части, но това бързо бе променено. Подобаващ завършек на мача сложи последния сет, който бе изпълнен с множество обрати и напрегнати моменти, но все пак класира световната номер 55 към следващия етап.

В друг мач от днешната програма Петра Квитова донесе нова победа на сметката на родината си. Чешката тенисистка се справи в последователни сетове със съпротивата на Фиона Феро и извоюва място на 1/8-финалите след 6:4 6:4. Там седмата поставена все още не знае срещу кого ще се изправи, а това ще бъде ясно щом мачът между Надя Подороска и Камила Джорджи приключи. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Състезателка извън топ 50 изненада Мугуруса, Квитова с убедително начало Диана Андреева
Теми:  
катерина синякова | мугуруса | петра квитова | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook