Състезателка извън топ 70 "върза геврек" на Касаткина и е финалистка в Мелбърн

от в 12:47 на 08.01.2022
Диана Андреева

Погледите на тенис света са насочени предимно към турнира в Мелбърн, където участват Симона Халеп и Наоми Осака, но същевременно в същия град се състои и още една надпревара - Melbourne Summer Set 2, където срещите са също толкова любопитни, а изненадите не отсъстват.

По-рано днес световната номе 78 Аманда Анисимова "разгроми" класираната с повече от 50 места по-напред Дария Касаткина. Двубоят намери своя край 56 минути след началото си, като в хода на мача Анисимова отстъпи едва два гейма и се поздрави с победата при 6:2 6:0.

Основното предимство на Анисимова в днешния й мач бе впечатляващото представяне на ретур. Американката не само успяваше да противодейства на сервисите, които Касаткина изпълняваше, ами беше безпогрешна и в последвалите разигравания. Аманда не позволяваше да се навлиза в по-продължителни размени от основна линия, ами на свой ред насочваше отлично топката по ъглите на полето и поставяше своята опонентка в невъзможни за отигрване ситуации. 

Това ще бъде първи финал на ниво WTA за Анисимова от 2019-а година насам. В битка за трофея на WTA 250 събитието американската състезателка ще премери сили със свояха сънародничка Ли Ан или със световната номер 107 Алиаксандра Саснович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Състезателка извън топ 70 "върза геврек" на Касаткина и е финалистка в Мелбърн Диана Андреева
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | дария касаткина | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook