Световен вицешампион: Изглежда, че Надал използва травмата, за да се прави на жертва

от в 12:24 на 25.06.2022
Мирела Николова

След историческия си 14-и триумф на Ролан Гарос Рафаел Надал понесе множество обвинения в измама заради това, че в хода на цялата надпревара е играл на инжекции, които да притъпят болката от хроничната травма в стъпалото му и да направят глезена напълно безчувствен. Френските колоездачи Тибо Пино и Гийом Мартен заявиха как постигнатото от Матадора не заслужава толкова големи хвалебствия, тъй като начинът, по който испанецът е достигнал до трофея, е един вид измама. 

По въпроса с контузията на Надал, който се подложи на лечение и ще участва на Уимбълдън, се изказа и бившият испански атлет Хосе Луис Гонзалес - двукратен световен вицешампион и многократен европейски шампион на 1500 метра. Според него 22-кратният шампион от Шлема трябва да спре да говори за контузията, защото това изглежда като преструване на жертва.

"Не подкрепям това, че Надал говори толкова много за травмата си. Мисля, че той греши в това да отделя толкова голямо внимание на нея пред медиите, тъй като така изглежда, че използва контузията си, за да се прави на жертва. Ако решиш да участваш в дадено състезание, то означава, че си в състояние да го направиш. Ако приемеш предизвикателството, то не трябва да говориш за физическите си проблеми. В художествената гимнастика има момичета с далеч по-сериозни травми, но те не акцентират върху тях толкова, колкото го прави Рафа", заяви Гонзалес.

Източник: FirstSportz


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световен вицешампион: Изглежда, че Надал използва травмата, за да се прави на жертва Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook