Световната №87 взе скалпа и на Гоф и ще спори с Риск за трофея в Аделаида!

от в 15:03 на 14.01.2022
Мирела Николова

Надпреварата от категория WTA 250 в Аделаида се развива по перфектен начин за световната №87 Мадисън Кийс, която в началото на седмицата поднесе изненада, елиминирайки още на старта втората поставена в схемата Елина Свитолина. Великолепното представяне на американката продължи и в следващите ѝ двубои и благодарение на отличната си игра в защита днес тя достигна до финалния сблъсък на турнира, след като постигна нов престижен успех над Коко Гоф с 6:2 6:4.

Дебютната част протече почти изцяло под диктовката на по-младата състезателка, която реализира ранен пробив и се откъсна напред с комфортен аванс от 3:0. Тя поддържаше отлично ниво на сервис и не срещна затруднения в това да съхрани преднината си и така да запише първата част на своята сметка. С напредване на времето Кийс започна да играе все по-уверено и това даде светкавичен резултат в нейна полза, тъй като често предизвикваше неточности от Гоф и така отмъкна на два пъти противниковото подаване, за да изравни отделните части.

Решителният трети сет извади на показ най-доброто от двете състезателки за целия мач, като брейкболите липсваха до шестия гейм. Тогава последваха колебливи минути за сервиращите и станахме свидетели на два разменени пробива, преди Кийс да се възползва от напрежението, сковало ръката на по-младата ѝ опонентка, и да реализира брейк в последния възможен момент, за да си осигури участие във финала. 

В битката за трофея Кийс ще се изправи срещу друга своя сънародничка в лицето на Алисън Риск, която намери място в заключителния етап след отказване на Тамара Зиданшек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната №87 взе скалпа и на Гоф и ще спори с Риск за трофея в Аделаида! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аделаида | коко гоф | мадисън кийс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook