Световната номер 292 шокира Плишкова в Абу Даби!

от в 16:46 на 09.01.2021
Мирела Николова

Младата надежда на руския тенис Анастасия Гасанова, намираща се под номер 292 в световната ранглиста, сътвори една от най-големите сензации, елиминирайки третата поставена на турнира в Абу Даби - Каролина Плишкова с 6:2 6:4. Час и 17 минути бяха необходими на тръгналата от квалификациите рускиня да запише първа победа над тенисистка от топ 100, а за място на четвъртфиналите ще премери сили със Сара Сорибес Тормо.

Гасанова започна мача ударно, реализирайки пробив в първите 2 сервис гейма на съперничката си, която през целия мач изпитваше затруднения с началния си удар. Това позволяваше на рускинята да навлиза агресивно в разиграванията и често да търси завършващ удар. Плишкова очевидно не се чувстваше комфортно на корта, допускайки грешка след грешка, и не след дълго първият сет отиде в сметката на аутсайдерката в мача.

21-годишната тенисистка продължи офанзивната си игра и във втората част, като отново направи пробив в петия гейм. Бившата водачка в ранглистата обаче показа, че няма намерение да се предаде и макар да беше изправена пред нов брейкбол, съумя да спаси гейма си, а след това дори спечели ответното подаване на Гасанова. От своя страна, представителката на Русия успя да извади най-доброто от играта си в решаващите минути на срещата, реализирайки късен пробив, който ѝ позволи да сервира за спечелване на двубоя, а гейм по-късно мачът бе пратен в историята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната номер 292 шокира Плишкова в Абу Даби! Мирела Николова
Теми:  
wta | абу даби | каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook