Световният №279 надигра Сонего и доближи Хърватия на успех от полуфинала

от в 19:32 на 29.11.2021
Диана Андреева

Първият четвъртфинален двубой на тазгодишния Дейвис Къп съпоставя един срещу друг отборите на Италия и Хърватия. Водени от Яник Синер, тимът на италианците впечатлява с изявите си на корта през последните дни, а доминацията им е повече от видима. Днес обаче ситуацията за тях ще бъде по-неприятна, тъй като Лоренцо Сонего допусна поражение в първата среща от деня и с това позволи на опонентите да поведат с 1:0 в общия резултат. Това означава, че Яник Синер и тандемът на Фабио Фонини/Симоне Болели задължително трябва да спечелят мачовете си, защото в противен случай Хърватия ще бъдат първите известни полуфиналисти.  

Лоренцо Сонего бе смятан за абсолютен фаворит в двубоя, имайки се предвид, че се намира с 252 позиции по-напред от своя противник Борна Гойо. Но италианският състезател така и не намери начин да се противопостави на Гойо и отстъпи след един трисетов сблъсък, продължил почти два часа и половина. За да достигне до своята втора неочаквана победа в хода на Дейвис Къп, Борна надделя със 7:6(2) 2:6 6:2.  

Сонего стартира с ранен брейк и имаше инициативата в началните минути. Гойо обаче се окопити и навакса изоставането си, а до края двамата поддържаха високото ниво на представяне, за да се стигне логично до тайбрек. В него интригата продължи да бъде налице, но 23-годишният хърватин показа здрави нерви във важните моменти и излезе напред в резултата. 

Разочарован Сонего се възползва от моментния спад в играта на своя противник и пренебрегвайки възможността да допусне грешка, започна да отправя топката на посоки, което обаче се оказа повече от правилната стратегия. Италианецът не само, че пое инициативата, но и проби цели два пъти, за да може да възвърне паритета в общия резултат. 

Гайо обаче не остави шансове на опонента си в решителния сет. Макар и да бе в по-неприятната позиция първоначално, хърватският състезател мигновено засвидетелства, че е готов да се съревновава до последната точка. Той реализира пробив за 3:1, а по-късно дори удвои аванса си, за да може спокойно да се поздрави с крайният успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №279 надигра Сонего и доближи Хърватия на успех от полуфинала Диана Андреева
Теми:  
борна гойо | купа дейвис | купа дейвис финали | лоренцо сонего

Коментари





Следвайте ни в Facebook