Световният номер 287 сложи край на участието на Хачанов в Марсилия!

от в 20:35 на 12.03.2021
Калоян Соколов

Карен Хачанов претърпя една от най-неочакваните загуби в своята кариера, след като допусна поражение от квалификанта Матю Ебдън и по този начин се прости с надеждите си за класиране на полуфиналната фаза в Марсилия. Световният номер 287 се понрави със смелата си игра, излизайки на мрежата при всяка по-къса топка от страна на опонента си и закономерно триумфира с 4:6 6:4 6:2, а в следващия кръг го очаква нова битка с руски състезател, защото ще трябва да премери сили с Даниил Медведев.

Ебдън разчиташе сервисите на именития си съперник безпроблемно още от самото начало и това му позволи да реализира ранен пробив, но поставеният под номер 3 моментално изравни резултата, кето изцяло обърна хода на събитията и Хачанов започна да доминира с мощните си удари от дъното на корта. Австралиецът пък изглеждаше, че няма какво да противпостави и откриващата част отиде в на сметката на фаворита, който крачеше уверено към рутинен успех.

Това обаче далеч не се изпълни, тъй като квалификантът все по-често намираше пътя към мрежата, където беше почти безгрешен и поставяше съперника си под постоянен натиск. Руският състезател трябваше да играе с максимална дълбочина защото в противен случай веднага бе атакуван и тактиката на Ебдън се оказа напълно печеливша, като той съумя да възстанови паритета в сетовете.

Хачанов откри третата част с отлично свое подаване, ала след това изцяло рухна и предостави инициативата на световния номер 287, а това беше началото на края за третия поставен, който не намираше решение срещу нестандартния стил на противника си и напълно заслужено трябваше да напусне турнира във френския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният номер 287 сложи край на участието на Хачанов в Марсилия! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карен хачанов | марсилия | Матю Ебдън | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook