Свитолина изхвърли сензацията Вондрушова и е на полуфинал в Индиън Уелс (видео)

от в 08:16 на 14.03.2019
Калоян Пламенов

Елина Свитолина успя да победи много трудно 19-годишната чешка сензация Маркета Вондрушова в Индиън Уелс след 4:6, 6:4, 6:4 за 2 часа и 13 минути игра. По този начин украинката се класира за 1/2-финалите на турнира.

Това бе трети сблъсък между двете в тура и трети успех за украинската тенисистка, а нейната противничка като цяло се представи великолепно през седмицата, след като премина през Дария Касаткина, Йелена Остапенко и Симона Халеп.

В първия сет двете си размениха по пробив в първите два гейма, а след това Маркета проби в петия гейм и съумя да задържи крехкия си аванс от пробив до самия край на частта, за да поведе в сетовете.

Във втория сет Свитолина на два пъти повеждаше с пробив, но и в двата случая последваше моментален рибрейк. Все пак тя се окопити и проби в заключителния 10-и гейм в часта, за да прати мача в трети и решителен сет.

В него Вондрушова проби в петия гейм, но Елина върна веднага пробива и отново проби решително в заключителния десети гейм, за да си спечели срещата. В спор за място на финала тя ще се изправи срещу канадската сензация Бианка Андрееску, като това ще бъде и първи мач между двете.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина изхвърли сензацията Вондрушова и е на полуфинал в Индиън Уелс (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
елина свитолина | маркета вондрушова | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook