Свитолина надигра Мугуруса и е на 1/4-финал в Рим, Плишкова се справи с ветеран

от в 21:20 на 13.05.2021
Петър Томов

Световната №6 Елина Свитолина достигна четвъртфиналната фаза на турнира в Рим след двусетов успех над първата ракета на Испания Гарбине Мугуруса. Украинката беше по-добрата от двете през големи порции от срещата и успя да се наложи с 6:4 6:2 над световната №12, за да си осигури двубой с шампионката от миналогодишното издание на Ролан Гарос Ига Швьонтек в следващия кръг на надпреварата в Древния град.

Свитолина и Мугуруса изпитваха сериозни затруднения на свое подаване в първата част и в откриващите 7 гейма бяха реализирани цели 6 пробива! Първата ракета на Украйна успя да измъкне сета в десетия гейм, в който наложи непосилно за испанката темпо в дългите разигравания и след поредна грешка от страна на бившата №1 в света, откриващата част отиде на сметката на Свитолина.

Мугуруса стартира втория сет с пробив на сметката си, но последва огромен срив в играта на испанката, от който Свитолина се възползва максимално. Украинката беше безпощадна до края на срещата, спечелвайки пет поредни гейма при 1:2, с които сложи точка на спора след час и 17 минути игра. 

В друг осминафинален мач от програмата на BNL D'Italia 2021, световната №9 Каролина Плишкова се наложи с 7:5 6:3 над преминалата през квалификациите 36-годишна Вера Звонарьова. Двете спретнаха зрелищен мач, изпълнен с 11 пробива и десетки продължителни разигравания от дъното на корта като в крайна сметка първата ракета на Чехия се оказа от печелившата страна. В спор за място сред последните четири, 29-годишната Плишкова ще се изправи срещу Йелена Остапенко.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина надигра Мугуруса и е на 1/4-финал в Рим, Плишкова се справи с ветеран Петър Томов
Теми:  
вера звонарьова | гарбине мугуруса | елина свитолина | каролина плишкова | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook