Свитолина: Наслаждавам се на престоя си в Мелбърн, имам всички необходими условия

от в 09:51 на 20.01.2021
Мирела Николова

Световната пандемия от коронавирус повлия значително на тениса през последната година и все още не позволява на играчите да се върнат към обичайната си подготовка за дадена надпревара. Въпреки че голяма част от тенисистите се оплакаха от условията в "балона" на Australian Open 2021, наскоро световната номер 5 Елина Свитолина разкри, че се чувства достатъчно комфортно по време на престоя си в Мелбърн.

Украинката разказа, че апартаментът, в който е настанена, е доста просторен и разполага с две стаи, като също така е свързан с този на нейния треньор. За разлика от колегите си, тя изрази задоволство и от предлаганата храна, тъй като освен трите основни хранения на ден, получава и ваучер на стойност 100 австралийски долара, с които да си поръча от хотела каквото пожелае. 

"Според изискванията за изолация имаме 5 часа на ден, които може да прекараме извън хотелската стая: 2 часа на корта, 2 часа във фитнеса и един час за хранене. Между отделните тренировъчни сесии кортовете се почистват и дезинфекцират в продължение на 30 минути. Когато не мога да тренирам, правя някои упражнения в стаята или тренирам на велоергометъра, след което обядвам", допълни Свитолина. Тя също така разкри, че в свободното си време учи украински и френски, а вечерта гледа филми, чете книги или си прави домашната работа.

"Не мога да се оплача, тъй като съм късметлийка да не бъда строго изолирана. Имам всички необходими условия и наистина се радвам да съм тук", завърши световната номер 5.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина: Наслаждавам се на престоя си в Мелбърн, имам всички необходими условия Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | елина свитолина

Коментари





Следвайте ни в Facebook