Свитолина не даде сет на Корне и вдигна титлата в Чикаго!

от в 08:02 на 29.08.2021
Владислав Риждов

Елина Свитолоина завърши подобаващо седмицата си в Чикаго. Във вчерашния ден поставената под номер едно надви французойката Ализе Корне в труден мач - 7:5 6:4 и се поздрави с титлата от надпреварата.

Срещата започна с лек превес за Свитолина, която материализира единственият си шанс за брейк и се отскубна в резултата, повеждайки с 3:0. Украинката обаче не успя да затвърди водачеството си и не след дълго Корне изравни резултата и се върна в битката за сета. Двете продължиха да поддържат равенството в резултата, като дори по-сериозните шансове бяха на страната на световната №68. В крайна сметка, точно когато Корне сервираше за тайбрек, Свитолина обърна гейма в своя полза и така измъкна откриващата част в своя полза.

Втората част също стартира обещаващо за световната номер 6. Свитолина загуби само точка в първите два гейма и отново поведе с 3:0. Впоследствие последва серия от пробиви, която продължи до самия край на двубоя. Корне върна два гейма от изоставането си, след което Свитолина бе тази, която можеше бързо да реши срещата в своя полза. Бронзовата медалистка от Токио на два пъти повеждаше в пробиви, но и двата пъти не успяваше да затвърди предимството си. В крайна сметка, след като Корне бе върнала брейка аванс за 5:4, Свитолина пречупи за трети път сервиса на своята съперничка, но този път това бе с цената на победата и така украинката се поздрави с титла номер 16 в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина не даде сет на Корне и вдигна титлата в Чикаго! Владислав Риждов
Теми:  
wta | ализе корне | елина свитолина | обзор | тенис турнир в чикаго | титла | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook