Свитолина с невероятен обрат над Анисимова, Барти продължава напред

от в 13:14 на 12.05.2021
Диана Андреева

Ашли Барти изигра първия си мач в Рим по-рано през деня. Австралийката не остави шансове на 665-та в световната ранглиста Ярослава Шведова и продължава напред в последния за годината Мастърс турнир на червени кортове. Барти се нуждаеше от точно един час и 17 минути, за да може да се наложи с 6:4 6:1 и да открие кампанията си на BNL D'Italia с успех. 

Водачката на световната ранглиста започна много колебливо мача, а нестабилното й представяне позволи на нейната опонентка да си осигури ранен брейк аванс. Шведова задържа преднината си до 4:2, но напрежението оказа сериозно влияние върху представянето на 33-годишната казахстанка. Тя допусна сериозен спад в играта си, което доведе и до това да загуби сета, а впоследствие и мача. 

Елина Свитолина беше далеч от най-добрата си игра и бе на път да напусне надпреварата още в самото и начало, но успя да намери правилната стратегия срещу Аманда Анисимова и реализира обрат - 2:6 6:3 6:4. Благодарение на успеха си днес, Свитолина си осигури място в следващия етап от турнира, а там я очаква победителката измежду 12-та поставена Гарбинье Мугуруса и квалификантката Бернарда Пера. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина с невероятен обрат над Анисимова, Барти продължава напред Диана Андреева
Теми:  
Аманда Анисимова | ашли барти | елина свитолина | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook