Свитолина с убедителен успех; Швьонтек спря победния ход на Бушар

от в 15:20 на 02.10.2020
Калоян Соколов

Елина Свитолина показа коренно променен облик в двубоя си от третия кръг на Ролан Гарос срещу Екатерина Александрова спрямо представянето си в миналата фаза, когато загуби сет на нула и бе на косъм от отпадането в двубоя си с квалификантката Рената Заразуа. Днес украинката демонстрира далеч по-високо ниво на игра и не показа никакви колебания в хода на срещата, което я изведе до победа с 6:4 7:5.

Срещата започна с възможност за пробив в подаването на Свитолина, но Александрова не можа да я материализира. Оттам насетне двете задържаха лесно своите подавания до 5:4 в полза на по-високо класираната състезателка, която се възползва още от първата си възможност и спечели сета. Втората част бе истинска битка на изтощение, като и двете тенисистки бяха на предела на силите си, а маратонските геймове се бяха превърнали в норма, докато поставената под номер 3 не реализира брейк в последния възможен момент преди тайбрека и така намери място в четвъртия кръг, където ще премери сили с Ига Швьонтек.

Полякинята от своя страна спря победната серия на участващат с "уайлдкард" Южени Бушар. Швьонтек доминираше тотално на корта и закономерно се наложи с 6:3 6:2. Световната номер 54 изгради аванс от 5:2 в първата част и я затвори комфортно, а през втората отново превъзхождаше опонентката си по всички показатели и се поздрави с крайния успех, печелейки финалните четири гейма от сблъсъка. Така Швьонтек изравни най-доброто си представяне в Шлема, което постигна в Мелбърн през този сезон, когато отново се класира за осминафинал, а в опит да запише абсолютен личен рекорд, то тя ще трябва да сътвори сензацията на турнира срещу Симона Халеп в неделния ден.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина с убедителен успех; Швьонтек спря победния ход на Бушар Калоян Соколов
Теми:  
елина свитолина | ига швьонтек | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook