Свитолина стартира с трудна победа на Ролан Гарос

от в 18:11 на 28.09.2020
Димитър Беловски

Елина Свитолина записа трудна победа на старта на Ролан Гарос. Тя надигра Варвара Грачева със 7:6(2), 6:4 и се класира за втория кръг на турнира, където ще срещне Рената Заразуа, която успя да победи Елса Жокомо с 6:1, 6:2.

Мачът започна перфектно за украинката, която с два поредни пробива направи резултата 4:0. Грачева обаче се мобилизира и спечели следващите 4 гейма, с което изравни резултата. Свитолина бързо проби, но рускинята отново изравни. Поставената под №3 украинка в основната схема реализира още един брейк за 6:5, но Грачева показа отново добра игра и вкара сета в тайбрек, в който Свитолина взе своето и поведе след 7:2 точки.

Рускинята, която е само на 20 години, успя да пробие на нула още в първия гейм на втората част, но Свитолина реагира бързо и изравни. Украинката очевидно не се чувстваше комфортно на сервис и допусна още един пробив на нула, с което рускинята поведе с 1:2. При 2:4 Грачева пропусна цели 5 възможности за нов пробив и украинката спечели трудно гейма си. Това явно се отрази зле на руската тенисистка и Свитолина проби за 4:4, след което лесно спечели гейма си за 5:4. Украинката сякаш усети, че владее нещата на корта, а Грачева се пропука и сдаде сервис гейма си, а това означаваше победа за фаворитката в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина стартира с трудна победа на Ролан Гарос Димитър Беловски
Теми:  
елина свитолина | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook