Свитолина за Сабаленка: "Нямам представа защо ме чакаше на мрежата; само разпали нещата"

от в 10:29 на 07.06.2023
Калоян Соколов

Елина Свитолина може единствено да бъде горда от невероятното си представяне на Ролан Гарос, след като достигна до 1/4-финалите, макар че роди само преди осем месеца и беше извън кортовете за повече от година. Украинката допреди две седмици се намираше извън топ 500 на света, но в момента отново е сред най-добрите състезателки в Тура и вчера даде здрава битка на Арина Сабаленка, в която обаче световната номер две се оказа малко по-стабилна и заслужено продължи напред в турнира.

Впоследствие шампионката от Австралия застана на мрежата в очакване на ръкостискане със своята съперничка, но Свитолина директно я подмина, което провокира освиркванията на френската публиката за втори път в този контекст от началото на състезанието, защото Марта Костюк направи абсолютно същото, след като беше елиминирана от беларуската тенисистка.

Някогашната номер 3 пък изрази учудването си от поведението на Сабаленка и я обвини за създалата се драма след края на двубоя:

"Нямам представа защо ме чакаше на мрежата. Реакцията ми беше да се запитам какво прави там, след като я видях. Явно тя не е в социалните медии. Мисля, че позицията ми за ръкостискането е напълно ясна. Нашите лидери не се ръкуват с техните. Можете ли да си представите как нашият президент например вижда, че аз се държа все едно нищо не се случва и съм приятелка с тенисистките от Русия и Беларус?

Очаквах тези освирквания и нямам проблем с тях. Сабаленка само разпали повече ситуацията със своето стоене на мрежата. Не мога да разбера защо тя не идва на пресконференции. Спомняте си за ситуацията с Наоми Осака отпреди две години, когато тя имаше психологически проблеми и затова отказваше да говори с медиите, а накрая беше глобена и не продължи участието си в турнира. Трябва да има равнопоставеност. Аз например сега съм пред вас и съм готова да отговоря на най-трудните въпроси. Не бягам от това" - заяви бившата шампионка от WTA финалите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина за Сабаленка: "Нямам представа защо ме чакаше на мрежата; само разпали нещата" Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | елина свитолина | любопитно | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook