Свитолина загуби сет, но се поздрави с победа на старта на Уимбълдън

от в 17:23 на 30.06.2021
Тея Кръстева

Световната номер 5 при дамите - Елина Свитолина, записа труден успех над белгийката Алисън ван Уйтванк с 6:3 2:6 6:3, за да се класира за втория кръг на Уимбълдън. В следващата фаза на турнира украинката ще се изправи срещу Магда Линет, която по-рано отстрани Аманда Анисимова.

В началото на двубоя и двете тенисистки показаха колебания зад основната линия, разменяйки си по един брейк. Първият по-сериозен удар бе нанесен от Свитолина, която проби подаването на своята съперничка след един изключително оспорван гейм за 4:2. Уйтванк достигна до точка за рибрейк мигновено, само че не успя да се възползва от открилата се възможност, а по този начин световната номер 5 прибави първата част в актива си - 6:3.

По всичко личеше, че украинката ще постигне безпроблемна победа, тъй като в началото на втория сет Свитолина достигна до две точки за пробив, само че белгийката не позволи на съперничката си да поеме инициативата, отразявайки открилата се опасност - 1:2. Това вдъхна увереност у Уйтванк, която не само мигновено проби подаването на Елина Свитолина за 1:4, а дори успя да възстанови паритета в отделните части - 1:1.

В заключателната част и Свитолина, и Уйтванк показаха сериозни колебания в сервис геймовете си, разменяйки си общо 6 пробива. Все пак класата на по-високо ранкираната спортистка оказа своето влияние, тъй като световната номер 5 поведе с 5:2 и въпреки че допусна единият брейк да й бъде върнат, поставената под номер 3 в основната схема успя да се поздрави с крайната победа след час и 42 минути игра на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина загуби сет, но се поздрави с победа на старта на Уимбълдън Тея Кръстева
Теми:  
елина свитолина

Коментари





Следвайте ни в Facebook