17-годишна датчанка шокира полуфиналистка от тазгодишния US Open на старта в Париж!

от в 15:17 на 29.09.2020
Диана Андреева

17-годишната Клара Тусон поднесе изненада в първи кръг на Ролан Гарос, след като се справи с Дженифър Брейди - тенисистката, която преди няколко седмици достигна до полуфиналите на US Open. Срещата между двете продължи близо три часа, като в крайна сметка младата датчанка се наложи с 6:4 3:6 9:7.

По време на целия двубой Тусон показа много стабилна игра. Агресивна от дъното на корта, скандинавката си служеше добре и с началния си удар, благодарение на което успя да спечели срещата. Във втори кръг 17-годишната тенисистка ще се изправи срещу Даниел Колинс, която в дебютния си мач надигра Моника Николеску.

Младата състезателка все още не е навършила 18 години, но вече има пет титли на ITF турнири, като първия й трофей на надпревара от тази серия идва през 2017, когато тя все още е на едва 14-годишна възраст.

Дебюта си на WTA ниво пък направи миналия април, като в началото на септември достигна до 1/8-финалите на турнира в Прага, където отстъпи на Кристина Кучова в три сета. Как ще се развива Тусон и ще поднесе ли още изненади в Париж предстои да разберем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишна датчанка шокира полуфиналистка от тазгодишния US Open на старта в Париж! Диана Андреева
Теми:  
ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook