"Та той е толкова стар": Неуважителното отношение на Кудерметова към един от лайнсмените в Рим

от в 16:59 на 17.05.2023
Калоян Соколов

Вероника Кудерметова е една от най-бързо прогресиращите тенисистки през последните месеци и едва ли ще е пресилено, ако кажем, че рускинята играе най-добрия си тенис от началото на клей сезона, след като достигна до полуфиналната фаза на WTA 1000 надпреварата в Мадрид. Това беше първо класиране за толкова напреднал етап на турнир от подобен ранг за световната номер 12, а вчера тя показа, че този резултат далеч не е бил плод на случайност и намери заслужено място във финалната четворка на състезанието от същата категория в Рим, надигравайки Кинуен Жанг с 2:1 сета.

Кудерметова обаче трябваше да понесе и някои негативи, въпреки че постигна изключително ценен успех, а това се дължеше на недотам въздържаното ѝ поведение, което беше провокирано от отсъждане в нейна вреда. Въпросната точка се разигра при аванс от 3:0 гейма и сервис на рускинята, като китайката пласира печеливш ретур, но по-високоранкираната тенисистка беше убедена, че топката е в аут и повика съдията на стола да провери белега.

Изглежда пък арбитърът не е видял достатъчно добре ситуацията и се допита до лайнсмена, който посочи различен отпечатък от този на поставената под номер 11 и тя трябваше да се примири с оригиналното решение, но вместо това уязви по особено неприятен начин страничния съдия, чието отсъждане беше в неин ущърб:

"Ти сериозен ли си? Показах ти отпечатъка. Това е твоя и негова грешка. Кой ще се погрижи затова? Ако аз сбъркам, то веднага ще последва глоба. Тази топка е толкова много в аут. Сигурно си правите някаква шега. Та този лайнсмен е толкова стар. Някой трябва да плати за тази грешка" - завърши тирадата на Кудерметова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Та той е толкова стар": Неуважителното отношение на Кудерметова към един от лайнсмените в Рим Калоян Соколов
Теми:  
wta | вероника кудерметова | любопитно | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook