Тайната за комфорта на шампион от ATP Тура? Екипировка закупена от супермаркет

от в 21:21 на 16.01.2022
Диана Андреева

Танаси Кокинакис трябваше да се спрява с куп различни трудности по време на своята кариера, които по един или друг начин му пречеха да разгърне пълния си потенциал. През изминалия сезон талантливият австралиец игра предимно на Чаланджър ниво, като дори спечели една титла, но изглежда 2022 ще бъде далеч по-удовлетворяваща за него. 

През първата седмица от годината Кокинакис достигна до полуфиналите на турнира в Аделаида, а пет дни по късно той направи дори по-голяма крачка към така желаното си завръщане сред елита на мъжкия тенис, печелейки титлата на второто ATP събитие в същия град. Тенис обществеността със сигурност е развълнувана от новината, че Кокинакис отново е под светлината на прожекторите, но сериозно внимание голяма част от почитателите обърнаха не само на самия играч, а и на екипа, който той носеше по времето на своите двубои. Не става въпрос за марковата екипировка на Nike или пък Adidas, ами за шест доларов комплект от Kmart - верига супермаркети в САЩ и Австралия.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Australian Open (@australianopen)

Необичайната екипировка на Кокинакис привлече вниманието, защото той самият е заработил повече от милион и половина австралийски долара в професинолната си кариера като тенисист. 25-годишният състезател обаче сподели в интервю, че цената на дрехите не го вълнува и толкова много е харесал покупката си, че дори е поръчал онлайн допълнителни комплекти и е в очаквате на тяхната доставка. 

Сега пред Кокинакис предстои последният турнир от австралийското турне, а именно Australian Open. Жребият отреди на местния любимец сблъсък с Яник Хафман в първия кръг, а по-късно ще станем свидетели вероятно на един повече от вълнуващ мач, защото втория съперник на Танаси е 20-кратният шампион от Шлема Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тайната за комфорта на шампион от ATP Тура? Екипировка закупена от супермаркет Диана Андреева
Теми:  
Австралия | танаси кокинакис | тенис екипи | тенис екипировка

Коментари





Следвайте ни в Facebook