Tакъв, какъвто обикновено го виждаме: Джокович изигра най-силния си мач на клей и продължи на РГ

от в 18:51 на 30.05.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович пристигна на Ролан Гарос след серия от слаби резултати, здравословни проблеми и съмнения в собствената си форма. Джокович заяви как стартира надпреварата с ниски очаквания и големи надежди, като припомни, че обикновено е способен да показва най-добрата си игра на турнирите от Големия шлем и думите му определено придобиха известна тежест, имайки предвид днешното му представяне във втория кръг срещу Роберто Карбайес Баена.

Световният номер едно по всяка вероятност изигра най-силния си мач от началото на сезона на червени кортове. Джокера реализира 43 уинъра срещу само 24 непредизвикани грешки и ставаше все по-доминантен с напредването на мача, за да си осигури място в третия кръг на надпревара в Париж, където го чака много тежко изпитане в лицето на един измежду Лоренцо Музети и Гаел Монфис, от когото никога не е губил в досегашните им 19 срещи.

Стартът не беше мечтан за Ноле, който веднага се оказа догонващ с пробив, но реализира моментален рибрейк и дори имаше шанс на свой ред да се откъсне в резултата, но финалистът от Маракеш заличи три поредни брейкбола, за да изравни при 2:2. Наред бяха оспорвани минути, през които сервиращите с лекота печелеха своите подавания, докато не се стигна до 5:4 в полза на сърбина, когато той повиши темпото в точния момент, за да си осигури спечелването на първия сет.

Втората част се превърна в същински рецитал на 3-кратния шампион, който на бърза ръка се откъсна напред с 4:0 и макар испанецът да върна единия от брейковете си изоставане, то така само амбицира още повече именития си съперник и следващите два гейма отидоха в актива на фаворита.

Джокович продължаваше да прави, каквото си пожелае на корта и тотално отказа световния номер 63, реализирайки поредната порция от два бързи брейка, които донесоха на сърбина неговото 19-то поредно класиране за третия кръг във френската столица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Tакъв, какъвто обикновено го виждаме: Джокович изигра най-силния си мач на клей и продължи на РГ Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook