Таусон отстрани финалистка от Токио в Люксембург и ще спори с Остапенко за трофея

от в 20:51 на 18.09.2021
Владислав Риждов

18-годишната Клара Таусон продължава да впечатлява с представянето си в надпреварата в Люксембург. Младата датчанка се справи с финалистката от Игрите в Токио Маркета Вондрушова с резултат 6:4 2:6 6:4 и ще спори за трета титла през сезона от WTA турнири.

Първата част бе доста оспорвана, като двете често влизаха в продължителни геймове и рядко стигаха до експресен успех в своите сервис геймове. Таусон поведе рано с пробив, който на по-късен етап бе заличен от чешката състезателка, ала тийнейджърката се оказа по-настоятелна от двете и след като пречупи още веднъж съперничката си, поведе в общия резултат. Във втората част Вондрушова заигра по-уверено и бързо материализира превъзходството си. Световната №35 си изгради комфортен аванс в резултата, който Таусон така и не успя да навакса, като по този начин изравни общите части.

Решителният сет стартира с размяна на брейкове, а впоследствие двете бяха безгрешни, когато заставаха на линията за сервис. Сюблимният момент в сблъсъка дойде в самия край. При 4:4 младата Таусон се добра до важен пробив, който и даде правото да сервира за място във финала и световната №70 не се поколеба, подпечатвайки си крайния успех в мача.

Йелена Остапенко също затвърди отличното си представяне през седмицата и се класира за финалния двубой в Люксембург. Световната №30 не даде сет на Людмила Самсонова - 6:1 7:6(4) и очаква Клара Таусон на финала.

Откриващият сет бе лишен от каквато и да е интрига. След като изпита известни затруднения в началото, Остапенко постепенно набра инерция и спечели пет последователни гейма, за да се доближи на сет от успеха. Втората част също тръгна по възможно най-добрия начин за латвийката, като само за няколко минути тя поведе с 5:1. Изненадващо обаче Самсонова не се предаде и съумя да достигне до тайбрек. В него серията на рускинята продължи и тя поведе с 4:1, ала до края не спечели нито точка и по този начин Остапенко се превърна във втората финалистка в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Таусон отстрани финалистка от Токио в Люксембург и ще спори с Остапенко за трофея Владислав Риждов
Теми:  
йелена остапенко | клара таусон | людмила самсонова | маркета вондрушова | тенис турнир в люксембург

Коментари





Следвайте ни в Facebook