"Тази точка промени историята на Уимбълдън": Рене Стъбс посочи кое лиши Джокович от трофея

от в 21:29 на 17.07.2023
Мирела Николова

Тазгодишният финален сблъсък на Откритото първенство на Великобритания се превърна в истински тенис спектакъл, след като в продължение на 4 часа и 43 минути Карлос Алкарас и Новак Джокович ни даряваха с първокласна игра и изумителни разигравания, преди младият испанец да сложи край на доминацията на 23-кратния шампион от Шлема и да вдигне първа титла на "свещената трева".

Двубоят трябваше да бъде решен в пети сет, в който сърбинът достигна до възможност за пробив още в първото подаване на противника си и дори бе взел инициатива в следващото разиграване, но грешка от рутинна позиция при изпълнение на драйвволе в близост до мрежата го раздели от това да реализира пробив. Според бившата №1 на двойки Рене Стъбс именно тази ситуация е била повратният момент в срещата и е наклонила везните сериозно в полза на 20-годишния състезател, който съвсем скоро на свой ред осъществи брейк и го опази до самия край.

"Тази точка реши изхода на финала. Убедена съм, че ако Новак бе спечелил това разиграване, всичко щеше да свърши за Алкарас. Вярвам, че с тази си грешка Джокович позволи на Карлос да види, че и той е човек. Тази точка промени историята на Уимбълдън", заяви категорично австралийката в Twitter.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Тази точка промени историята на Уимбълдън": Рене Стъбс посочи кое лиши Джокович от трофея Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook