Тежък старт за Томова на Ролан Гарос: Очаква я финалистката от АО (жребий)

от в 06:19 на 21.05.2022
Мартин Петков

Виктория Томова през вчерашния ден допусна разочароващо поражение от Олга Данилович в двубоя им за влизане в основната схема на Ролан Гарос, но няколко часа по-късно българката научи радостната новина, че ще дебютира на втория Шлем за годината под формата на ,,щастлива губеща". Софиянката е далеч от върховата си форма, докато жребият ѝ отреди едно от тежките препятствия на старта в лицето на поставената под №9 Даниел Колинс, която е бивша четвъртфиналистка в Париж.

Американката инкасира ранни отпадания на WTA 1000 надпреварите в Мадрид и Рим, които се провеждат на клей, ала преждевременно надви златната медалистка Моника Пуиг и Симона Халеп, която е носителка на две титли от Шлема. В началото на годината световната №9 достигна финал на Аустрелиън Оупън, където преклони глава срещу Ашли Барти в мача за титлата, но загатна, че тепърва предстои да видим най-доброто от нея. Сблъсъкът от първи кръг на Откритото първенство на Франция се явява дебютна среща между нашенката и Колинс, поради което имаме всички основания да се надяваме Вики да поднесе една от изненадите на турнира.

При потенциален успех на Томова, то в следващата фаза я очаква победителката измежду Тереза Мартинцова и Шелби Роджърс, които наглед изглеждат далеч по-леко изпитание от световната №9. Мечтани две победи на старта на ,,мейджъра" биха отвели софиянката в трети кръг срещу намиращата се в отлична форма и 20-та поставена Дария Касаткина. Ако продължим да разглеждаме напред схемата все така амбициозно, то навярно съперничка на Вики в осминафиналите ще бъде Арина Сабаленка, докато във финалните фази на Ролан Гарос за световната №113 следват единствено сблъсъци с представителки на топ 10 от ранглистата, а ние единствено можем да пожелаем нужния късмет на Томова за силни представяне в хода на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежък старт за Томова на Ролан Гарос: Очаква я финалистката от АО (жребий) Мартин Петков
Теми:  
wta | бг тенис | виктория томова | жребий | ролан гарос | щастлив губещ

Коментари





Следвайте ни в Facebook