Тежко изпитание за Григор: Световният номер едно го очаква на 1/8-финалите в Париж!

от в 19:56 на 02.11.2022
Мартин Петков

Григор Димитров постигна нова впечатляваща победа на Мастърс 1000 турнира в Париж, като преодоля безапелационно бившия номер 9 Фабио Фонини във втория кръг на състезанието и се класира за осминафиналите. Там обаче за най-добрия ни тенисист предстои повече от тежко изпитание в лицето на водача в класацията на АТР и предводител на новото поколение в тениса - Карлос Алкарас, когото хасковлията до момента не е срещал в кариерата си.

19-годишният испанец категорично надмина всички очаквания по свой адрес за настоящия тенис сезон, като титлата му от US Open и първото място в световната ранглиста единствено доказват огромния потенциал, с който разполага тийнейджърът от Мурсия. Карлитос се нарежда на втора позиция, непосредствено зад Стефанос Циципас, в класирането за най-много победи през годината и през днешния ден на надпреварата в зала "Берси" се поздрави със своята 56-а такава, надигравайки в последователни сетове наглед непретенциозния Йошихито Нишиока - 6:4 6:4, а контузията му в коляното, за която се заговори в последните дни, по никакъв начин не оказа влияние върху представянето на ибериеца.

В началото на двубоя испанецът видимо изпитваше затруднения към това да се пригоди бързо спрямо стила на японеца и геймовете се трупаха скоропостижно в активите на сервиращите. Първите мигове на разконцентрация от аутсайдера в срещата дойдоха не след дълго и световният номер едно го изненада на два пъти с излизания в близост до мрежата, където беше повече от безупречен, за да реализира пробив - 4:2. Тийнейджърът впоследствие пропусна възможност да удвои аванса си и напълно обратно на очакванията, Нишиока преодоля защитата на испанеца с многоходови комбинации, възстановявайки паритета, но само за да видим поредните моменти на тенис изящество от страна на шампиона от US Open, който записа откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част беше на косъм от това да се превърне в пагубен за 38-ия в света, който трябваше да отразява брейкбол, като посредством прийома "сервис-мрежа" се спаси от неблагоприятната ситуация. От този момент нататък на корта в зала "Берси" цареше пълна доминация на продавачите, които печелиха своите начални удари безпощадно на нула, преди под знака на нервността скованост да обземе аутсайдера, при което Алкарас без излишни колебания се впусна в атака и реализира решителен пробив в деветия гейм, донесъл му крайния успех в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежко изпитание за Григор: Световният номер едно го очаква на 1/8-финалите в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | григор | григор димитров | димитров | карлос алкарас | париж | Париж - Берси | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook