Тенис Австралия проучва възможността за създаване на вътрешно първенство

от в 19:46 на 26.04.2020
Диана Андреева


Тенис Австралия е на прага на създаването на нова вътрешна надпревара, която да се провежда, тъй като ATP и WTA турнирите бяха спрени поне до 13 юли поради пандемията от COVID-19.

От няколко седмици насам Тенис Австралия проучва възможността за създаване на вътрешно първенство, докато Турът бъде възстановен.

Тенис Австралия

"Работим по това и скоро ще го разгърнем", каза шефът на Тенис Австралия, Крейг Тили пред "The ​​Age and Sydney Morning Herald".

„Имаме един конкурс, който предстои да обявим. И кой знае, може това да се превърне в традиция за нас по това време на годината, което би било доста готино.“

Но Тили отбеляза, че дори да се случи нещо, няма да е скоро. "Трябва да изчакаме да бъдат премахнати голяма част от тези ограничения, преди да продължим", каза той. "Но сме развълнувани."

Шефът на Тенис Австралия също заяви, че естеството на тениса ще помогне за създаването на вътрешно състезание."Имаме щастието, че нашият спорт може да бъде практикуван, докато се спазва социална дистанция, защото си далеч от опонента си", каза Тили. "Ние имаме този лукс и със сигурност ще го използваме."

Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
Тенис Австралия проучва възможността за създаване на вътрешно първенство Диана Андреева

Коментари

Следвайте ни в Facebook